Wie gebruikt factoring?

05 May 2016 - Jolanda Talen

Om uw liquiditeit te verbeteren denkt u vast aan factoring, maar vraagt zich dan vast af “Wie gebruikt factoring?” Het antwoord kan u wel eens verrassen…

Factoring voor iedereen

Bedrijven van alle omvang maken gebruik van factoring. Van een ZZP’er tot MKB’er, van multinational tot kleinere webshops op internet. Zij maken allemaal gebruik van factoring als een manier om hun liquiditeit te verbeteren. Factoring spant zijn vleugels over allerlei branches zoals zakelijke dienstverlening, IT bedrijven, groothandels, productiebedrijven en distributie, textiel, alsook uitzendbureaus.

Bedrijven gebruiken dit werkkapitaal dat gegenereerd wordt uit factoring om te investeren in voorraad, nieuwe uitrusting, personeel, uitbreidingen, etc. Min of meer is elke uitgave verbonden aan zakendoen. Factoring laat bedrijven toe om sneller beslissingen te nemen en tegen een sneller tempo uit te breiden.

Is factoring nieuw?

Neen, het ontstaan ervan gaat zelfs enkele eeuwen terug in de tijd. De oorsprong van factoring bevind zich in overzeese handel tussen naties. In de 15e eeuw werd het deel van het zakendoen in Engeland en het werd samen met de Amerikaanse kolonisten geïntroduceerd in de 17e eeuw.

Zoals alle financiële hulpmiddelen is factoring over de jaren heen geëvolueerd. Het groeide uit tot een effectieve manier voor bedrijven om meer werkkapitaal te genereren door de beperkingen waar ze mee te kampen hebben bij het vastleggen van nieuwe leningen.

Kan ik gebruik maken van factoring?

Waarschijnlijk wel. Factoring is afhankelijk van de kredietwaardigheid van uw klanten en dus niet gebaseerd op uw financiële voorgeschiedenis. Om te weten of u gebruik kan maken van factoring vraagt u een offerte aan via onze website – u weet daarna binnen 24u of u gebruik kan maken van factoring.

Offerte aanvragen

Vragen over dit artikel? Neem gerust even contact op met Port Finance voor extra uitleg!

  085 - 30 123 78

Schrijf je nu in voor onze tips en informatie.

Nieuwsbrief