Meerwaarde Factoring voor MKB Bedrijven

30 April 2018 - Jolanda Talen

Meerwaarde Factoring voor MKB Bedrijven

Heeft u als MKB’er te maken met facturen die te laat betaald worden? Dan zal dit, net zoals bij andere bedrijven, de groei van uw onderneming afremmen. Wanneer u kiest voor factoring, koopt Port Finance uw facturen en betalen we ze binnen drie werkdagen aan u uit.

Met een onderneming in volle ontwikkeling, zal u vast op zoek zijn naar nieuwe opportuniteiten. Door sneller uw facturen te verzilveren, heeft u meer armslag om te ondernemen. Bovendien besteedt u debiteurenbeheer uit en heeft u de tijd en mogelijkheden om u bezig te houden met het feitelijk ondernemen.

Wist u al dat debiteuren de neiging hebben om sneller te betalen aan een factormaatschappij?

Wij zien toe op een keurige en snelle verwerking van alle gegevens, facturen, creditnota’s en betalingen. Zo beschikt u direct over up-to-date informatie. Wij zullen debiteurvriendelijk, doch doortastend te werk gaan bij het innen van betalingen. Onze doeltreffende werking zal de gemiddelde betalingstermijn van uw openstaande vorderingen verkorten en uw bedrijf extra slagkracht geven.

Factoring biedt enorme voordelen voor MKB bedrijven die:

  • In volle groei zijn
  • Nieuwe markten in binnen- en buitenland willen aanboren
  • Te maken hebben met seizoengebonden activiteiten
  • Financiële perikelen en risico’s beter willen inschatten
  • Volledig ingedekt willen zijn tegen wanbetalers

U kan een accurate en gedetailleerde liquiditeitsplanning opstellen wanneer alle facturen binnen drie werkdagen voldaan worden. Op die manier zal uw bedrijf niet langer in liquiditeitsproblemen komen als gevolg van wanbetalers of onbetaalde facturen.

Wanneer u nieuwe opportuniteiten weet binnen te halen, kan een voorafgaande doorlichting van nieuwe debiteuren ervoor zorgen dat u voornamelijk zaken zal doen met kredietwaardige debiteuren en zorgen wij voor een constante verbetering in uw liquiditeiten.

Doordat de factormaatschappij het risico verschuift naar uw debiteurenportefeuille, zijn uw facturen de waarborg voor uw financiering.

Wanneer uw MKB onderneming groei meemaakt en de omzet stijgt, dan heeft u behoefte aan werkkapitaal. Factoring verstevigd uw onderhandelingspositie en geeft u armslag doordat u direct beschikt over nieuw vermogen. Tevens zal de kredietwaardigheid van uw onderneming verbeteren en krijgt u als MKB’er meer kansen bij de traditionele kredietinstellingen.

Overtuigd van Factoring?

U bent binnen 24 uur geaccepteerd voor deze vorm van financiering en kan daardoor direct over nieuw werkkapitaal beschikken. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Hebt u vragen of wenst u enkel advies, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij geven u vrijblijvend advies en staan u altijd graag te woord.

Vragen over dit artikel? Neem gerust even contact op met Port Finance voor extra uitleg!

  085 - 30 123 78

Schrijf je nu in voor onze tips en informatie.

Nieuwsbrief