Waarom Factoring voor Consultants?

14 May 2018 - Jolanda Talen

Waarom Factoring voor Consultants?

Als consultant maakt u gebruik van medewerkers of huurt u freelancers in voor uw nieuwe projecten. M.a.w. uw loonkosten liggen erg hoog. Het bekostigen van deze uitgaven is erg moeilijk voor consulting bedrijven. Klanten willen facturen binnen 30 dagen betalen en dat is financieel overbelastend voor uw onderneming.

Langzaam betalende debiteuren zijn een last voor consultants die de financiële middelen niet hebben om te wachten op betaling. Dat wil zeggen dat ze geen beroep kunnen doen op uw consultants voor het volgende project, simpelweg omdat ze deze niet kunnen betalen. Dat is een bedreiging voor elk bedrijf.

Direct Betaald Worden

Factoring, oftewel het verkopen van facturen, is een oplossing waar veel consultants met cash flow problemen voor kiezen. U werkt samen met een factormaatschappij die uw factuur binnen 3 werkdagen uitbetaald. Zo heeft u meteen toegang tot werkkapitaal en kan u uw uitgaven bekostigen.

Doorgaans bestaat een factoring transactie uit twee delen. Eerst ontvangt u een voorschot van 90% factuurwaarde dat rechtstreeks op uw rekening gestort wordt. Zodra uw klant zijn factuur voldaan heeft, ontvangt u het resterende bedrag met aftrek van de factoringkosten.

Het overduidelijke voordeel is de gereduceerde betalingstermijn. Het andere grote voordeel is een gedetailleerde en accurate liquiditeitsplanning. Als u een groot project binnen weet te halen, kan u facturen factoren en extra freelancers of nieuwe medewerkers inhuren. Direct beschikken over werkkapitaal versoepelt de werking van uw consultancy.

Directe uitbetaling van 90% factuurwaarde

De voordelen van Port Finance factoring

  • Beschik binnen 3 werkdagen over uw geld
  • Enkel een kopie van uw factuur doorsturen
  • Geen onverwachte extra kosten
  • Gespecialiseerde dienst voor Consultants

Overtuigd van Factoring?

Om alle betrokken partijen tijdig te betalen, actief te blijven en verder te kunnen ondernemen, is factoring de ideale financiële oplossing. Creëer ademruimte en bespaar uzelf de stress en kosten die debiteurenbeheer met zich meedragen.

U bent binnen 24 uur geaccepteerd voor deze vorm van financiering en kan daardoor direct over nieuw werkkapitaal beschikken. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Hebt u vragen of wenst u enkel advies, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij geven u vrijblijvend advies en staan u altijd graag te woord.

Vragen over dit artikel? Neem gerust even contact op met Port Finance voor extra uitleg!

  085 - 30 123 78

Schrijf je nu in voor onze tips en informatie.

Nieuwsbrief