Cash Flow Verbeteren Met Factoring

31 August 2017 - Jolanda Talen

Hoe kan je je cash flow verbeteren met factoring? Factoring zorgt ervoor dat je sneller betaald wordt, waardoor je cash reserves meteen opgebouwd worden i.p.v. één of twee maanden te moeten wachten. En met meer geld op zak kan je bedrijf groeien zonder vertraging.

Als je aan het hoofd staat van een klein bedrijf, dan ben je vast bekend met de cash flow problemen die van tijd tot tijd de kop op steken. Tussen het uitkeren van salaris, het dekken van onverwachte kosten en het betalen van de vaste kosten, zal je financiële reserve als sneeuw voor de zon verdwijnen. Jammer genoeg hebben veel ondernemers ontdekt dat een traditionele lening te veel tijd in beslag neemt. Factoring biedt echter een flexibele optie aan die uw cash flow op slechts enkele dagen doet toenemen.

Wat houdt factoring in

Hoe werk factoring? Al wat je moet doen is je openstaande facturen verkopen aan een derde partij, de factormaatschappij. Zij bekijken de volledige waarde van facturen en storten dan een voorschot t.w.v. 90% van het totaalbedrag op je rekening. Zodra ze dat voorschot betaald hebben, wachten ze tot je klant zijn factuur betaald heeft. Daarna trekken ze een factoring fee af van het resterende bedrag en betalen de rest uit.

Hoe verbeterd factoring cash flow

Wanneer je gebruik maakt van factoring, krijg je direct toegang tot cash geld dat je meteen kan gebruiken voor zakelijke investeringen. Een factormaatschappij zal, in tegenstelling tot een bank, het voorschot binnen 24u uitbetalen. Omdat je facturen verkoopt die zoiezo betaald moeten worden, moet je geen leningen aangaan. Je bent gewoon betalingen sneller aan het innen dan gewoonlijk. In de tussentijd kan je nieuwe investeringen doen, plannen verder uitwerken en nieuwe klanten aantrekken.

Op zoek naar een factormaatschappij?

Wij zijn één van de beste factormaatschappijen in Nederland. Als je graag een offerte wil hebben, vul dan ons online formulier in of bel ons via 085 - 30 123 78

Vragen over dit artikel? Neem gerust even contact op met Port Finance voor extra uitleg!

  085 - 30 123 78

Schrijf je nu in voor onze tips en informatie.

Nieuwsbrief