Stapelfinanciering en hoe Factoring daarin bijdraagt

07 May 2018 - Jolanda Talen

Stapelfinanciering en hoe Factoring daarin bijdraagt

Door de terughoudendheid van banken en investeerders, is bedrijfsfinanciering de afgelopen jaren ontzettend veranderd. Steeds meer ondernemingen maken daarom gebruik van stapelfinanciering en specifieke financieringsvormen zoals factoring.

De klassieke methode om een financiering te verkrijgen, bestond erin door aan te kloppen bij een bank of investeerder. Deze instellingen zijn echter heel wat terughoudender en kritischer geworden. Zelden nemen zij het volledige financieringsrisico voor zich. Daarom zijn er door de jaren heen zijn diverse nieuwe manieren ontwikkeld waarop bedrijfsfinanciering kan plaatsvinden. De moderne ondernemer maakt de bewuste keuze om deze alternatieve financieringsbronnen te combineren. Door deze verschillende vormen te combineren – het spreekwoordelijk “op elkaar stapelen” – spreekt men van stapelfinanciering.

Factoring is één van de verschillende opties van Stapelfinanciering

Stapelfinanciering Uitbreiden met Factoring

Meer dan de helft van de Nederlandse bedrijven heeft een liquiditeitsprobleem door facturen die te laat betaald worden. Daarom gaan zij op zoek naar een oplossing en die hebben ze gevonden in factoring.

Factoring, oftewel debiteurenfinanciering, bestaat uit het voorfinancieren van uw facturen. U beschikt sneller over uw geld en kan met dit werkkapitaal direct aan de slag gaan. Dankzij de snellere cashflow heeft u minder zorgen over onbetaalde facturen en kan u meer tijd spenderen aan ondernemen.

Van de bedrijven in Nederland heeft momenteel 56% een liquiditeitsprobleem dat veroorzaakt wordt door onbetaalde facturen of wanbetalers.

Wanneer u kiest voor factoring, levert u de producten of diensten en verstuurt u daarna de facturen. Port Finance neemt deze facturen over en betaalt de factuurbedragen binnen 24u aan u uit. Hierdoor beschikt u direct over werkkapitaal om te ondernemen.

U stuurt de facturen aan de klant en bezorgt ons een kopie. Daarna hoeft u zich geen zorgen meer te maken: Wij nemen het debiteurenbeheer over en bewaken het debiteurenrisico. U kan reeds binnen 24 uur beginnen met deze vorm van stapelfinanciering.

Is Factoring Een Optie Voor Mijn Stapelfinanciering Mix?

Factoring is zeer geschikt voor het overgrote deel van de Nederlandse ondernemingen. Of factoring een goede optie is voor uw stapelfinanciering mix, bekijken we graag samen met u. Wanneer u vragen heeft of enkel advies wenst, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen. Wij geven u een antwoord op al uw vragen en wensen en staan u graag te woord.

Vragen over dit artikel? Neem gerust even contact op met Port Finance voor extra uitleg!

  085 - 30 123 78

Schrijf je nu in voor onze tips en informatie.

Nieuwsbrief