Welke vormen van factoring zijn er?

27 May 2017 - Jolanda Talen

Factoring is het proces waarbij een bedrijf enkele of al haar openstaande facturen verkoopt aan een factormaatschappij voor een voorschot op de totale waarde. Welke vormen van factoring er juist zijn, bespreken we hier om u een beter beeld te geven van de mogelijkheden.

Hoewel de meeste factormaatschappijen op dezelfde manier werken, doen ze dat niet allemaal. De laatste jaren is de nadruk meer gaan liggen op het aanbieden van factoring voor kleine bedrijven. Deze factoringservices zijn veel genuanceerder.

Er zijn twee belangrijke vormen van factoring:

Recourse Factoring

Dit is de meeste gebruikelijke, makkelijk verkrijgbare en kosteneffectieve vorm. In deze vorm financiert de factormaatschappij uw facturen, maar vereist dat u onbetaalde facturen terugbetaald eens ze een bepaalde levensduur hebben gekregen. Aangezien de ondernemer het risico van niet-betaling op zich neemt bij Recourse Factoring, bestaat de markt uit veel concurrerende tarieven.

Non-Recourse Factoring

Deze vorm van factoring vrijwaart de ondernemer van enige aansprakelijkheid voor wanbetalers. Omdat de factormaatschappij meer verantwoordelijkheid en opvolging op zich neemt, is Non-Recourse Factoring duurder. De kredietwaardigheid van uw klantenbestand zal nauwkeuriger onderzocht worden.

Debiteurenfinanciering door Port Finance

Ongeacht welke vorm u kiest voor uw bedrijf, de essentie blijft hetzelfde. Mocht u van plan zijn om gebruik te maken van factoring, dan moet u gekend zijn met de verschillende mogelijkheden en overleg plegen met een expert om te beoordelen wat de beste oplossing is.

Port Finance is één van de beste factormaatschappijen in Nederland. Als je graag een offerte wil hebben, vul dan ons online formulier in of bel ons via 085 - 30 123 78

Vragen over dit artikel? Neem gerust even contact op met Port Finance voor extra uitleg!

  085 - 30 123 78

Schrijf je nu in voor onze tips en informatie.

Nieuwsbrief