Wat is een factormaatschappij?

02 May 2016 - Jolanda Talen

Een snelle introductie tot wat een factormaatschappij is en hoe het uw bedrijf kan helpen. Port Finance is een factormaatschappij gespecialiseerd in factoring voor MKB'ers en ZZP'ers.

In zijn puurste vorm is een factor een wiskundige term die totaal niets te maken heeft met een factormaatschappij. In zijn zakelijke vorm is een factor een maatschappij die aan factoring doet. En laat nu net factoring de dagdagelijkse job zijn van een factormaatschappij zoals Port Finance.

Wat is factoring?

Factoring is de verkoop van uw vorderingen tegen een gereduceerde prijs. Valt het u ook op dat we spreken over een verkoop en geen lening? Het is gemakkelijk om factoring te verwarren voor kredietverlening, omdat de relatie tussen een factormaatschappij en haar cli├źnt veel gelijkenissen vertoont met een kredietverlening. Er zijn echter grote verschillen.

Een voorbeeld

Laten we zeggen dat u de leiding heeft over een transportbedrijf dat recentelijk opgestart is en nog niet over veel werkkapitaal beschikt. U heeft echter veel ladingen die getransporteerd moeten worden en dus veel facturen die u mag verzenden. Klanten betalen die facturen op 30 tot 90 dagen, maar uw bedrijf heeft veel uitgaven zoals brandstof of verzekeringen die een stuk eerder betaald moeten worden.

Uw bedrijf heeft werkkapitaal nodig, maar kan geen lening krijgen. De vrachtwagens en gebouwen zijn reeds voorgefinancieerd door de bank. Zolang uw bedrijf betrouwbare klanten heeft, is er gelukkig een oplossing: Factoring.

In de praktijk

Of u nu een transportbedrijf, ZZP'er of MKB'er bent; factormaatschappij Port Finance biedt u de beste factoring diensten op de hedendaagse markt. U maakt simpelweg een verkoop en levert de afgesproken producten/diensten, daarna stelt u de factuur op. Port Finance koopt het recht om die factuur te innen aan scherpe factor tarieven van u over en betaald het factuurbedrag binnen 24u aan u uit. U beschikt meteen over werkkapitaal en het verdere debiteurenbeheer wordt opgevolgd door Port Finance.

Meer informatie

Minimale omzeteisen zijn er niet. Voor meer informatie in verband met factoring kan u contact met ons opnemen.

Ik ben geïnteresseerd

Vragen over dit artikel? Neem gerust even contact op met Port Finance voor extra uitleg!

  085 - 30 123 78

Schrijf je nu in voor onze tips en informatie.

Nieuwsbrief