Wanneer is factoring zinvol voor mij?

03 June 2017 - Jolanda Talen

Om succesvol gebruik te maken van factoring, moet je eerst te weten komen of het zinvol is voor jou en of je de ideale kandidaat bent voor factoring.

Factoring kan de perfecte oplossing zijn voor bedrijven die snellere betaling of een alternatief voor zakelijke leningen nodig hebben of seizoensgebonden minder verkoop doormaken. Wanneer een bedrijf gebruik maakt van een factormaatschappij, kan het onmiddelijk over contanten beschikken om het hoofd boven water te houden tijdens deze moeilijkere periodes.

Ben ik de ideale kandidaat?

Als je één van de vele bedrijven bent die foutief geloven dat factoring enkel geschikt is voor startups, denk dan een tweede keer na. Bedrijven van alle omvang en bedrijfstakken halen voordeel uit factoring. Ongeacht hoe lang je reeds zaken doet, je kan altijd de ideale kandidaat voor factoring zijn. Als je de cash flow wil maximaliseren, is factoring zeer zinvol voor je bedrijf. Seizoensgebonden bedrijven maken zeer vaak gebruik van factoring om hun mindere periodes te doorstaan. Andere bedrijven gebruiken het om specifieke problemen op te lossen, zoals extra werkkapitaal vereisen voor het maken van een nieuw product.

4 Cruciale Vragen

Herkennen wanneer en hoe factoring een voordeel kan zijn voor jouw bedrijf, is de beste manier om succes te verzekeren. Als je niet gelooft dat factoring zinvol is voor je, steek dan je tijd en energie ergens anders in. Vooraleer je een factoring aanvraag gaat indienen, stel jezelf dan deze vragen:

  1. Betalen je klanten doorgaans te laat?
  2. Heb je problemen om het salaris van je personeel te betalen vanwege vertraagde betaling door je klanten?
  3. Hebben je klanten weinig kredietrisico?
  4. Kan je geen gebruik maken van kortingen voor contante betaling?

Als je "ja" hebt geantwoord op één van deze vragen, dan is factoring zeker zinvol voor jou. Het is niet enkel sneller over geld beschikken. Een factormaatschappij neemt het kredietrisico van je klanten onder de loep. Als je snel geld nodig hebt om een leverancier of salaris te betalen, dan kan factoring een geweldige oplossing zijn voor je.

Gratis Offerte

Vervolledig ons online formulier en één van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met je op om al onze factoring mogelijkheden te overlopen.

Vragen over dit artikel? Neem gerust even contact op met Port Finance voor extra uitleg!

  085 - 30 123 78

Schrijf je nu in voor onze tips en informatie.

Nieuwsbrief