Recourse Factoring

09 December 2016 - Jolanda Talen

Recourse Factoring is een vorm van Factoring zonder overname van debiteurenrisico. Het is een perfecte vorm van debiteurenfinanciering voor alle bedrijven die van plan zijn de verkoop te stimuleren.

Uw bedrijf heeft baat bij Factoring. Voornamelijk omdat een factormaatschappij uw openstaande facturen opkoopt en u daar een voorschot voor geeft. Meer werkkapitaal beschikbaar hebben zorgt ervoor dat u kan investeren in nieuwe opportuniteiten.

  • Direct Beschikken Over Werkkapitaal
  • Professioneel Debiteurenbeheer
  • Deskundige Debiteurenbewaking
  • Voor Alle Bedrijven, Groot of Klein

Hoe Werkt Recourse Factoring?

Recourse Factoring is misschien wel de meest gebruikte vorm om facturen te verkopen. Er wordt u een krediet ter beschikking gesteld op basis van uw debiteurenportefeuille en de factormaatschappij zorgt voor het debiteurenbeheer.

Bij een Recourse Factoring overeenkomst, bent u verantwoordelijk voor het terugkopen van facturen die niet betaald worden door uw klanten na een vooraf bepaalde periode. Die periode kan 60, 90 of zelfs 120 dagen bedragen. Hoewel u de facturen aan de factormaatschappij heeft verkocht en een voorschot heeft mogen ontvangen, kunnen ze nog steeds op uw bedrijf beroep doen indien de klant niet betaald.

Om deze terugbetalingen te voorkomen en om u de juiste kredietbeslissingen te laten maken, bieden factormaatschappijen een Credit Check aan voor al uw debiteuren en potentiƫle klanten. Ze bieden ook het volledige debiteurenbeheer en rapportage aan. Deze diensten verlagen het risico van een niet-betaling.

Recourse Factoring biedt de factormaatschappij een minimaal risico aan. Het is daarom de meest betaalbare optie voor een bedrijf dat op zoek is om facturen te verkopen en zo cash flow te verbeteren. Uiteindelijk zal uw bedrijf verantwoordelijk zijn voor de kosten van alle schulden, net zoals u dat nu bent. De factoringmaatschappij zal echter wel een voorschot betalen tot wel 90% van de waarde van uw factuur.

Klaar om gebruik te maken van Recourse Factoring?

Wij hanteren scherpe tarieven, u hoeft niet aan een minimale omzet te voldoen en dankzij ons vlotte systeem kan uw Recourse Factoring reeds binnen 24u beginnen.

Vragen over dit artikel? Neem gerust even contact op met Port Finance voor extra uitleg!

  085 - 30 123 78

Schrijf je nu in voor onze tips en informatie.

Nieuwsbrief