MKB Factoring Op Zijn Best

05 August 2016 - Jolanda Talen

Factoring verlicht de druk op uw MKB onderneming door het vrijmaken van het werkkapitaal dat vast ligt in onbetaalde facturen, terwijl onze deskundigen zich bezig houden met verzamelen van de betalingen. Op deze pagina hebben we het over:

  1. Wat is factoring
  2. Hoe werkt het
  3. Is factoring geschikt voor MKB
  4. Wat kost MKB factoring

Wat Is Factoring?

Het factoren van facturen maakt tot wel 90% van de waarde van uw onbetaalde facturen vrij en dit binnen 1-3 werkdagen. Wij houden ons dan bezig met het ontvangen van de betaling, wat u meer tijd geeft om te focussen op de dagdagelijkse taken van uw MKB-onderneming.

Hoe werkt het?

Zodra u een factuur heeft opgesteld, storten wij het afgesproken deel van de waarde rechtstreeks op uw rekening. Daarna zullen onze discrete en vriendelijke kredietbeheerders de betaling namens u ontvangen vooraleer we het overgebleven bedrag doorstorten, verminderd met de overeengekomende vergoeding. Als MKB'er heeft u volledige vrijheid in het aantal facturen dat u doorstuurt voor factoring.

Is Factoring Geschikt Voor MKB?

Als u werkzaam bent in een B2B sector dan kan u in aanmerking komen voor factoring. Het is een handige optie voor MKB bedrijven die de fondsen niet hebben om een eigen financiƫel team op te richten, met name wanneer u debiteuren heeft die niet altijd op tijd betalen. Factoring is de ideale oplossing voor MKB'ers die tijd willen besparen door niet langer achter hun betalingen aan te moeten hollen.

Wat Kost MKB Factoring?

We bieden steeds oplossingen op maat aan, elke overeenkomst zal afzonderlijk geprijsd worden. Onze tarieven worden op basis van allerlei factoren bepaald; waaronder de grootte van uw onderneming, de waarde van de openstaande facturen en de tijd die uw klanten nemen vooraleer ze hun facturen betalen. Voor factoring van facturen brengen we meestal 3% factoringkosten in rekening.

Vrijblijvende Informatie Opvragen

Zou u graag willen weten hoe wij kunnen helpen met het vrijmaken van werkkapitaal uit onbetaalde facturen? Vul hier uw telefoonnummer in en onze medewerkers zullen u contacteren voor een offerte op maat of klik op de link onderaan deze pagina om meer te weten te komen over Factoring voor MKB.

MKB Factoring

Vragen over dit artikel? Neem gerust even contact op met Port Finance voor extra uitleg!

  085 - 30 123 78

Schrijf je nu in voor onze tips en informatie.

Nieuwsbrief