Hoe werkt factoring?

08 May 2016 - Jolanda Talen

We maken hier gebruik van een fictioneel voorbeeld om een traditionele factoring situatie te schetsen. Zo krijgt u een inzicht van hoe factoring werkt.

Zo werkt factoring

ZZP-Textiel is een textielbedrijf dat hun productie wil verdubbelen over de komende twee jaar om zo meer klanten te bedienen doorheen het land. Het bedrijf heeft juist een nieuwe klant binnengehaald. Die klant betaald zijn factuur op 30 dagen, maar dat dekt de onmiddelijke kosten zoals productie, salaris, onderhoud en transport niet.

De eigenaars van ZZP-Textiel hebben reeds in deze situatie gezeten. Ze weten dat het gebrek aan beschikbaar werkkapitaal hen in het verleden heeft belemmerd bij het aannemen van nieuwe bestellingen.

ZZP-Textiel maakt daarom gebruik van een factormaatschappij. Ze verkopen de factuur van de klant in ruil voor een voorschot van 90% van het totaalbedrag, dat voorschot wordt binnen 24u betaald. De ontvangst van dit werkkapitaal vult de reserves van het textielbedrijf aan. Dit geeft ZZP-Textiel de flexibiliteit om zowel het productieproces te starten alsook nieuwe bestellingen aan te nemen.

Ik wil werken met factoring!

Hoe vaak u gebruik maakt van factoring is afhankelijk van de unieke vereisten van uw bedrijf. Sommige bedrijven factoren al hun facturen, terwijl andere slechts facturen van enkele klanten factoren. Om te beginnen met factoring kan u online contact opnemen.

Contact opnemen

Vragen over dit artikel? Neem gerust even contact op met Port Finance voor extra uitleg!

  085 - 30 123 78

Schrijf je nu in voor onze tips en informatie.

Nieuwsbrief