Hoe Factoring Uw Bedrijf Doet Groeien

26 April 2017 - Jolanda Talen

'Hoe ga ik de komende 30 dagen alles betalen?' vragen bedrijfsleiders zich vaak af. Facturen verkopen oftewel Factoring is het antwoord.

Je hebt een stabiel bedrijf dat gematig groeit. Plots is er een mogelijkheid die je naar het volgende niveau kan tillen. Misschien is het een grote bestelling van een retailgigant of een lucratief contract met een grote fabrikant.

Je springt op de kans, maar dan sta je voor een dilemma: Het neemt meestal 30 dagen in beslag vooraleer deze nieuwe klant zal betalen, soms zelfs 60 of 90 dagen. Je hebt nu een grote onbetaalde factuur. Ondertussen heb je geld nodig voor andere zakelijke vereisten. Je moet je personeel betalen en goederen aankopen voor andere opdrachten.

Het is een onaangename situatie die vaak gepaard gaat met dergelijke opportuniteiten. 'Hoe ga ik de komende 30 dagen overbruggen?' is een vraag die veel bedrijfsleiders zichzelf stellen in deze situatie.

Factoring is het antwoord. Het geeft je toegang tot het kapitaal dat vast staat in openstaande facturen.

Vandaag de dag is factoring zeer toegankelijk en kan je binnen 24u starten. Bedrijfsleiders kunnen onbetaalde facturen in contant geld omtoveren. Zo beschikken zij binnen 24u over werkkapitaal. Factoring is een manier om cash flow problemen of noodgevallen op korte termijn te overbruggen.

Maar factoring kan ook op lange termijn het verschil maken voor kleine bedrijven:

Factoring helpt om cash flow te beheren

De mogelijkheid om je bedrijf te laten groeien hangt af van uw vermogen om dagdagelijkse financiën te beheren.

Cash flow is doorgaans het grootste probleem waar kleine en middelgrote bedrijven mee te maken hebben, startups in het bijzonder. Ze worstelen met de afname in cash flow wanneer ze 30 of 60 dagen moeten wachten vooraleer hun klant betaald.

Facturen verkopen, ook gekend als factoring, biedt een manier aan om die afname te overkomen. Het geeft je een manier om werkkapitaal vri jte maken voor lopende en dringende zaken zoals salaris en voorraad.

Je moet niet langer wachten om betaald te worden. Je hebt toegang tot het geld dat je reeds verdient hebt. Je kan de afname in cash flow stabiliseren. Je uitgaven zullen altijd gedekt zijn en je bent in de positie om je bedrijf te laten groeien.

Factoring laat je op opportuniteiten springen

Factoring is niet alleen handig op korte termijn. Het kan je ook helpen om op elke kans die je krijgt te springen, ook die waarmee je bedrijf drastisch kan laten evolueren.

Als uw bedrijf €12.500 per maand opbrengt en je ontmoet een potentiële nieuwe klant, een grote onderneming die uw bedrijf sneller zal doen groeien.

De opdracht aanvaarden zou betekenen dat je 3 maanden van je inkomsten nodig hebt. Bovendien heeft deze grote onderneming minder gunstige voorwaarden onderhandelt zoals een betalingstermijn op 60 dagen. Vaak zeggen dergelijke bedrijven: 'Accepteer deze voorwaarden of we gaan naar iemand anders op zoek'.

Met factoring zou dit geen probleem mogen zijn.

Je kan de opdracht aanvaarden zonder je zorgen te moeten maken dat je niet genoeg contanten beschikbaar zal hebben om salaris en kosten voor andere opdrachten te dekken. Je kan je bestaande klantenbestand behouden en jezelf toch in de positie bevinden waarbij je grotere opdrachten kan aannemen.

Factoring laat u investeren in groei

Wanneer je over voldoende financiële middelen beschikt om de kosten op korte termijn te overbruggen, kan je je visie op lange termijn beter afstemmen. Zonder zorgen heb je vrij baan om strategische beslissingen te nemen die uw bedrijf op lange termijn ten goede komen.

Factoring by Port Finance

Het is echter wel belangrijk om te kiezen voor een factormaatschappij met flexibele en transparante voorwaarden. Klassieke factormaatschappijen maken gebruik van verwarrende kostenstructuren en stellen strenge eisen. Vaak moet u ook een bepaald aantal facturen factoren.

Het goede nieuws is dat Port Finance u zelf laat beslissen welke facturen u verkoopt. Bovendien maken we gebruik van flexibele en transparante voorwaarden die zelfs voor het kleinste kind duidelijk zijn. Vandaag de dag is factoring snel, transparant en handiger om toegang te krijgen tot werkkapitaal.

De voordelen van factoring met Port Finance:

  • Binnen 24u geld op uw rekening
  • Realtime inzicht in de betalingen
  • Binnen 24u starten
  • Geen minimale omzet vereist

Vragen over dit artikel? Neem gerust even contact op met Port Finance voor extra uitleg!

  085 - 30 123 78

Schrijf je nu in voor onze tips en informatie.

Nieuwsbrief