Facturen verkopen voor direct werkkapitaal

30 April 2016 - Jolanda Talen

Werkkapitaal beschikbaar hebben op de momenten dat u het nodig heeft is als ZZP'er of MKB bedrijf niet gemakkelijk. Daarom maken steeds meer bedrijven gebruik van factoring.

Als hoofd van het bedrijf heeft u vast weleens te maken gehad met problemen op het gebied van liquiditeit. Elke verkoop vereist een investering aan uw kant en dit vaak terwijl uw klanten hun facturen nog moeten betalen. Met wat geluk moet u slechts 30 dagen wachten tot deze betaald zijn. Er is echter een mogelijkheid om dit werkkapitaal meteen beschikbaar te maken.

Factoring kan de oplossing zijn

Met factoring is het mogelijk om uw facturen te verkopen met korting en is het werkkapitaal binnen 24u beschikbaar. Het is niet nodig om een onderpand te geven, u dient enkel een kopie van de factuur in bij Port Finance. Bij ontvangst van deze kopie betaald Port Finance u een bevoorschottingspercentage uit van 80-90% minus factorfee. Een aanzienlijk werkkapitaal waar u meteen gebruik van kan maken. Op het moment dat Port Finance de betaling van uw klant mag innen wordt het restbedrag van de factuur betaald op uw rekening. Van die factoring fee kan u de BTW nog recupereren. Dat zijn heel wat voordelen die een sterke zaak voor factoring pleiten.

Binnen 24u starten met factoring

Om te starten met factoring is er bij Port Finance geen minimale omzeteis; vele factormaatschappijen bieden factoring pas aan vanaf een omzet van minimaal €150.000-. Bovendien kunt u gemakkelijk en snel met factoring beginnen, reeds binnen 24u. Om het plaatje compleet te maken ligt de bal volledig bij u; u bepaalt zelf welke facturen u aan ons wil verkopen en hoeft zich geen zorgen te maken over verdere opvolging van de door u gekozen facturen.

Er is geen beter alternatief!

Wanneer u behoefte heeft aan nieuw werkkapitaal kunt u uw facturen verkopen aan Port Finance. U ontvangt betaling binnen 72 uur - de factoring fee is gebaseerd op de solvabiliteit van uw debiteur. Enkele klikken op onze website volstaan om uw facturen te verkopen aan de hand van factoring. Port Factoring regelt vervolgens op een klantvriendelijke en professionele manier de rest voor u.

Verhoog mijn werkkapitaal  

Vragen over dit artikel? Neem gerust even contact op met Port Finance voor extra uitleg!

  085 - 30 123 78

Schrijf je nu in voor onze tips en informatie.

Nieuwsbrief