10 voordelen van factoring

28 April 2016 - Jolanda Talen

Als uw bedrijf werkkapitaal nodig heeft om te groeien, rekeningen te betalen, of om te onderhandelen over inkoopkortingen dan is het tijd om de 10 voordelen van factoring te lezen.

1.      Snelle toegang tot uw geld

Het factoringproces is snel waardoor u het geld van uw verzonden facturen al 24-72 uur beschikbaar heeft na het versturen van de facturen. Zelfs de opstart om te starten met Factoring bij Port Finance neemt minder dan 24u in beslag.

2.      Werkkapitaal zonder schulden

Aangezien factoring geen lening is, voegt het geen liabiliteiten toe aan uw jaarlijkse balans. Dat betekent geen maandelijkse afbetalingen en een zuivere balans.

3.      Flexibele voorwaarden

Er zijn geen langdradige contracten, minimum of maximum omzetten waar u aan moet voldoen bij Port Finance. Kies en bepaal hoe vaak en welke facturen u wilt factoren. Factoring is ontworpen om uw bedrijf te laten groeien zodat bij een toenemende verkoop uw toegang tot werkkapitaal ook toeneemd.

4.      Scherpe factoring vergoeding

De kost voor het factoren van facturen is de laatste jaren afgenomen tot vergoedingen van 4% of minder. De vergoeding variëert en is afhankelijk van de branche, aard en aantal van debiteuren en aantal facturen tot voorschot tarieven, kredietwaardigheid van de klant en de betaaltermijn op uw facturen. Om er exact achter te komen wat factoring voor uw bedrijf zou kunnen betekenen en wat de kosten zijn, gelieve dan gebruik te maken van ons factuur factoring applicatieformulier.

5.      Hou de touwtjes in handen

U heeft werkkapitaal nodig, geen instelling die vertelt hoe u de onderneming moet leiden! Dat begrijpen we bij Port Finance als geen ander!

6.      Verlicht stress

U moet niet meer wachten totdat uw klanten hun factuur betaald hebben om uw eigen facturen te betalen. Betaal rekeningen, keer salaris op tijd uit en betaal belastingen op tijd zonder u zorgen te maken over te laat betaalde facturen.

7.      Winst verhogen

Veel bedrijven gebruiken factoring om winst te verhogen of groei te stimuleren. Maak gebruik van contante betalingskorting en onderhandel staffelkortingen met leveranciers, vergroot uw voorraad voor grote bestellingen of voeg personeel en de overhead toe die nodig is om uitbreiding te financieren. Wanneer factoring doordacht gestructureerd wordt, is het mogelijk om factoring te gebruiken om oftewel te besparen of meer geld te verdienen die de kosten van factoring doen vervagen.

8.      Financiële slagkracht is niet nodig

Er is geen nood aan een grote verdienste, uw bedrijf moet geen jaren bestaan opgebouwd hebben of een lange geschiedenis van financiële slagkracht hebben om te kwalificeren voor factoring diensten van Port Finance. Port Finance kijkt naar de financiële kracht die uw klanten hebben om hun facturen te betalen en niet naar u. Dat is goed nieuws als uw cashflow of zaken een trage periode doormaken en u probeert om uw bedrijf (opnieuw) op te bouwen.

9.      Betalingsvoorwaarden vol vertrouwen verlengen

Verkoop meer met de mogelijkheid om een langere krediettermijn aan te bieden aan nieuwe of belanrijke klanten zonder uw werkkapitaal te schaden! Daarbovenop zal Port Finance u helpen om de financiële geschiedenis van nieuwe of bestaande klanten te onderzoeken zodat u geen verlengde betalingsvoorwaarden aanbiedt aan klanten met hoog debiteurenrisico.

10. Professioneel debiteurenbeheer

Bespaar tijd en verminder uitgaven en verbeter de omzet tijd van uw openstaande facturen met professioneel en klantvriendelijk debiteurenbeheer. Port Finance zal vakkundig al het papierwerk, verwerkingsproces, hoofdpijn en het innen van betaling van uw facturen overnemen.

Door hun schuld niet te vergroten en broodnodig werkkapitaal vrij te maken, is het gemakkelijk om te zien waarom zoveel bedrijven gebruik maken van factoring om rekeningen te betalen, groei te stimuleren, meer te verkopen, salaris op tijd uit te keren, een goede kredietwaardigheid op te bouwen of voordeel te nemen van betalingskortingen.

Als u graag uw mogelijkheden te weten wilt komen kunt u direct starten met ons online factoring applicatieformulier.

Ik wil een offerte

Vragen over dit artikel? Neem gerust even contact op met Port Finance voor extra uitleg!

  085 - 30 123 78

Schrijf je nu in voor onze tips en informatie.

Nieuwsbrief