Factoring voor Starters

29 July 2017 - Jolanda Talen

Een nieuw bedrijf financieren met factoring. Voor starters is de kans klein dat ze een lening bij de bank krijgen. De meeste banken lenen niet graag geld uit aan starters omdat ze een te groot risico zijn.

Gloednieuwe bedrijven hebben de kans nog niet gehad om hun credibiliteit op te bouwen, dus de mogelijkheid om hun kredietwaardigheid te beoordelen bestaat gewoonweg niet. Vooral in het economische klimaat van vandaag lenen banken niet graag geld uit aan starters met weinig of geen financiële voorgeschiedenis. Gelukkig zijn er andere mogelijkheden voor beginnende ondernemers.

Een groot voordeel van factoring is dat het bedrijven toelaat om bepaalde projecten te bekostigen zonder lening. Het resultaat is dat een bedrijf in de toekomst gemakkelijker aan een lening zal geraken omdat ze geen openstaande schulden hebben.

Zelfs bedrijven met een minder gunstig krediet kwalificeren voor factoring. Eén van de grootste obstakels voor bedrijven die een lening bij de bank proberen te verkrijgen is hun kredietwaardigheid. Banken willen enkel zaken doen met bedrijven die een gezond krediet hebben. Daarom worden bedrijven met een paar onvolkomenheden automatisch uitgesloten, ook al zijn ze sterk op andere vlakken.

Factormaatschappijen evalueren de kredietwaardigheid van de klant van uw bedrijf waarvan ze het geld moeten innen. Ze maken zich geen zorgen over de financiële voorgeschiedenis van het bedrijf dat de facturen verkoopt.

Factoring is daarom ook geen lening. Factoring bestaat uit een bedrijf dat haar openstaande facturen verkoopt. Daarom is het onder geen beding een lening. Factoring maakt starters sterker in hun balans omdat ze niet overladen zijn door schulden.

Starters kunnen zoveel facturen verkopen als ze willen

Factoring zorgt voor een snelle injectie van cash geld: Beeld je in dat je bedrijf binnen 8 a 10 dagen geld nodig heeft. De kans dat uw bedrijf een lening bij de bank rond krijgt op die periode is gering. In feite is dat zelfs onmogelijk.

Met factoring is het echter wel mogelijk om op deze periode geld te verkrijgen. Factoring zorgt ervoor dat uw bedrijf over het geld beschikt dat het nodig heeft binnen de 48u. Het is veel gemakkelijker en vereist veel minder werk dan het proces om een lening aan te vragen en rond te krijgen.

Ook direct uw facturen betaald?

Uw facturen binnen 24u betaald? Ontdek vandaag nog wat Port Finance voor uw bedrijf kan betekenen.

Vragen over dit artikel? Neem gerust even contact op met Port Finance voor extra uitleg!

  085 - 30 123 78

Schrijf je nu in voor onze tips en informatie.

Nieuwsbrief