5 Goede Redenen Voor Factoring

31 May 2017 - Jolanda Talen

Voldoende kapitaal beschikbaar hebben op korte en lange termijn is één van de uitdagingen bij het leiden van een bedrijf. Meestal krijgt dit pas aandacht op het moment dat er niet voldoende werkkapitaal aanwezig is. Hier zijn 5 goede redenen voor factoring die u in acht kan nemen bij uw strategische planning op lange termijn.

Extra Werknemers in Dienst Nemen

Als uw bedrijf groeit, dan heeft u ongetwijfeld extra werknemers nodig. Uiteraard bestaat de eerste stap uit nagaan of u deze nieuwe werknemers kan betalen. Daarna moet u bepalen waar deze salaris vandaan moet komen. En als u het budget kan vrijmaken om deze werknemers te bepalen, dan moet u zorgen dat uw cash flow stabiel blijft. Dan is factoring, het verkopen van facturen, ideaal om direct over werkkapitaal te beschikken zodat uw werknemers niet moeten wachten op hun salaris.

Het Openen Van Nieuwe Winkels

Als uw bedrijf actief is in de verkoop, dan zal een deel van uw groei te maken hebben met het openen van nieuwe winkels. Dat omvat aanzienlijke operationele kosten die u oploopt vooraleer de nieuwe winkel voor inkomsten kan zorgen. Een financiering zal doorgaans nodig zijn om u door deze periode te gidsen. Een alternatieve financiering die op dat vlak hoge toppen scheert is factoring.

Voorraaduitbreiding

Een product uit de catalogus of website dat niet op voorraad is, is één van de grootste ergernissen voor bedrijven EN klanten. Wanneer u snelle groei doormaakt, kan het een probleem zijn om voldoende stock voor handen te hebben. Om deze voorraaduitbreiding te financieren kan u gebruik maken van factoring. U krijgt direct toegang tot kapitaal dat van cruciaal belang is voor het succes van uw bedrijf.

Uitbreiding van Gebouwen

Aangezien u meer nieuwe klanten aanneemt en de omzet stijgt, zal uw bedrijf nood hebben aan meer ruimte. Dat kan meer kantoorruimte, magazijn of fabrieksruimte zijn. Het is misschien niet mogelijk om dit te betalen met uw huidige cash flow en heeft u dus nood aan een alternatieve financiering.

Financiële Dip

Het groeitraject van een bedrijf is zelden rechttoe rechtaan. Terwijl de algemene vooruitgang van uw bedrijf zal verbeteren, kan het zijn dat u enkele dipjes meemaakt op uw weg naar succes. U kan deze dipjes inplannen door proactief te kiezen voor een alternatieve finaniering. Een financiëel net om u op te vangen voor dipjes op korte termijn kan ervoor zorgen dat uw bedrijf deze mindere periode overleeft.

Factoring met Port Finance

Financiële beperkingen geven uw concurrenten een kans om meer marktaandeel te grijpen. Plan uw financiële doelen op lange termijn. Als u daarbij gebruik moet maken van alternatieve financiering zoals factoring, aarzel dan niet om Port Finance te contacteren.

Port Finance is één van de beste factormaatschappijen in Nederland. Als je graag een offerte wil hebben, vul dan ons online formulier in of bel ons via 085 - 30 123 78

Vragen over dit artikel? Neem gerust even contact op met Port Finance voor extra uitleg!

  085 - 30 123 78

Schrijf je nu in voor onze tips en informatie.

Nieuwsbrief